Kapoenen

Allerliefste kapoenen

De eerste twee maanden vol plezier zijn voorbijgevlogen! Pak nu maar jullie warme handshoenen en dikke sjaals, want tijdens de volgende donkere wintermaanden staat er jullie nog veel leuks te wachten. De dagen worden donkerder en donkerder, maar de activiteiten juist toffer en toffer!

Op zondag 2/12 zetten we alle kookvuren aan, want het is namelijk kookvergadering! Het eten staat in de koelkast, de messen zijn geslepen en jullie zijn klaar om de lekkerste gerechten op tafel te toveren. We verzamelen om 14 uur aan het speeltuintje in de bosstraat. Met een volle maag mogen jullie om 17 uur huiswaarts keren en opgehaald worden aan het speeltuintje in de bosstraat.

Zijn jullie dit jaar flink geweest? Hebben jullie veel kattenkwaad uitgestoken? Sinterklaas kent het antwoord! Hij komt op zondag 9/12 met het grote Sinterklaasboek kijken of jullie brave kapoenen geweest zijn. Jullie steeds uitermate brave leiding  verwacht jullie om 14 uur aan het speeltuintje in de bosstraat. Na een namiddag die misschien gevuld is met mandarijen en speculoos, mogen alle brave kapoenen opgehaald worden om 17 uur aan het speeltuintje in de bosstraat.

Op zondag 16/12 is de schaatsbaan van ons! We gaan namelijk met de gehele scouts naar de schaatsbaan van Haasrode (Ondernemingenweg 1, 3001 Leuven). Daar worden jullie verwacht om 9u30. ‘Ik ga naar de schaatsbaan en ik neem mee’: winterjas, handschoenen en een genaamde enveloppe met 5 euro. Je hoeft dus niet in te schrijven. Je laat ook best je schoenmaat op je hand schrijven, zodat we gemakkelijk de juiste schaatsen vinden. Na een paar uur schaatsvertier mogen jullie opnieuw opgehaald worden aan de schaatsbaan om 12u30. Tijd om te schaatsen!

De allerleukste feestdag komt er weer aan: Kerstmis! Die periode volgepakt met kerstlichtjes en gezelligheid vieren wij met de kapoenen ook. Ons kerstfeestje staat immers gepland voor zondag 23/12. Breng dan een cadeautje te waarde van maximum 5 euro mee. We zien jullie graag om 14 uur aan het speeltuintje van de bosstraat en daar mogen jullie ook om 17 uur naar huis gaan.

Er vindt GEEN vergadering plaats op zondag 30/12. Alle kapoenen en ouders zijn echter welkom op Wilsele Winterland op 28/12, de place to be voor lekkere jenever of verrukkelijke chocomelk!

Bovendien wenst de kapoenenleiding iedereen een spetterend nieuwjaar toe. Laten we van 2019 een nóg leuker jaar maken. We hebben tenslotte al enkele verrassende activiteiten in het vooruitzicht!

Op zondag 6/1 gaan we voor het goede doel sterzingen. Warm je stem maar op en trek je mantel aan, want jullie worden om 9 uur aan de kerk van Wilsele verwacht. Nadien proeven we van heerlijke pannenkoeken aan de lokalen. Daar mogen jullie met een volle maag om 14 uur alweer opgehaald worden.

Tijdens de koude wintermaanden is het o zo gezellig om samen knus naar een leuke film te kijken. Daarom organiseren we op zondag 13/1 een prettige filmnamiddag. Neem jullie kussen en dekentje mee, meer heb je niet nodig voor deze vergadering. We zien jullie graag om 14 uur aan het speeltuintje in de bosstraat, waar jullie nadien ook weer om 17 uur opgehaald mogen worden.

Op zondag 20/1 staat er iets heel speciaals op het menu voor jullie: verrassingsvergadering. Er staat een groot mysterie voor jullie klaar. Als je écht wil weten wat er dan gebeurt, dan haast je je maar naar het speeltuintje in de bosstraat om 14 uur! Na een spannende namiddag vol plezier mogen jullie naar huis keren en opgehaald worden om 17 uur aan het speeltuintje in de bosstraat.

Traditiegewijs organiseert de Damiaanscouts een heus spaghettiweekend en ook dit jaar zijn we van de partij. Kom van de allerlekkerste spaghetti uit de omgeving proeven op zaterdag 27/1 en zondag 28/1. Helaas zal het daarom GEEN vergadering zijn!

De allerleukste en grappigste groetjes

Jullie allerleukste en grappigste kapoenenleiding: Fleur, Julia, Lauren, Lize, Merel, Timon, Ward & Yannis